Жена получи 18 г. затвор заради тормоз над мъжа си

Съдът в тосканския град Пистоя осъди 51-годишната българка Богдана Веселинова Маринова на 18 години затвор за смъртта на съпруга ѝ Антонио де Вит Моленди, съобщиха местни медии.

Обвиненията са за малтретиране и насилие над бившия си, заради което той получил инфаркт и починал.

 

Българката е обвинена и за неоказване на помощ на съпруга си. По тялото му били открити 22 рани и отоци, заради което се смята, че сърцето му не е издържало на непрекъснатия стрес, на който бил подложен.

Жена получи 18 г. затвор заради тормоз над мъжа си

Безжизненият мъж бил намерен в дома си в Пистоя на 5 февруари 2017 година.

Маринова беше арестувана година след смъртта на Моленди. Това стана след дълъг и сложен процес по събиране на доказателства срещу нея. След месеци разследване, включващо контролиране на телефонните разговори и вземане на показания от 30 свидетели, следователите стигнали до заключението за жестокото отношение на жената към пенсионера.

 

Според властите българката биела и унижавала Моленди, когото лишавала от всякакви финанси. Често той бил принуден да проси пари от съседи и познати. Стаята, където било открито тялото му, била определена от следователите като стая на мъченията – в нея имало само легло, а стените били оцапани с кръв, съобщи „24 часа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *