Жена, която се занимава с орхидеи от 13 години, ми сподели тайната на лесното разсаждане

Един ден ми подариха прекрасна орхидея с красиви цветове и след известно време ми се искаше да я разсадя. Отначало ми се стори, че това е много трудно, защото не се бях занимавала с такива неща. Четох специална книга, минах през много статии, питах приятели …

Това можеше да продължи цяла вечност, ако се случи да се запозная с една жена, която се занимава с орхидеи в продължение на 13 години и знае абсолютно всичко за тях! Тя ми показа технологията на разсаждането на тези прекрасни стайни растения .

Размножаване на орхидеи вкъщи

3 ПРОСТИ МЕТОДА ЗА РАЗСАЖДАНЕ НА ОРХИДЕИ

Разделяне на корените на орхидеята

У дома, най-лесният начин да се размножават орхидеи просто разделяне на храста.

Растенията трябва да бъдат здрави и да имат много разклонения. Това се прави през пролетта.

Внимателно се разделят корените от субстрата. Корените трябва да бъдат чисти. Нарежете ги, така че няколко корена да останат на всяко растение. Всеки срез трябва да бъде намазан с дървени въглища. Приготвя саксии със субстрата, за да ги капка орхидеи.

След това идва периода на вкореняване. Заводът трябва да се успокоят. За тази вода го и пръскане на листата с вода всеки ден. Orchid вкоренен ако бяха нови издънки.

Разсаждане на орхидеи с помощта на издънки

Грижата за орхидеята трябва да е правилна, защото с течение на времето тя развива определени процеси в корените. Трудно е да се отделят от растението-майка. Корените трябва да бъдат добре пораснали, за да могат да се разделят и разсадят. Те трябва да са с дължина около 3-5 см.

С макетно ножче ги разделете от мястото, където се свързват. Нека изсъхне и го намажете с дървени въглища. Поставете в саксии със субстрата. Трябва да има дренажни отвори, през които ще преминва влагата.

Полива се, като субстрата е сух, но не позволявайте пълно отсъствие на влага. Подобно на всички млади растения разсадените орхидеи е необходимо да се торят с подходящ тор, съдържащ основни хранителни вещества – азот, фосфор и калий. Година по-късно, вече ще имате млади цъфтящи орхидеи .

Разсад на орхидеи

За този метод, трябва да си купите колби и семена на орхидеи. Методът е лесен за използване и дава отлични резултати. Изплакнете колбите с течаща вода, а след това, поставете семената в разтвор на калиев перманганат в продължение на 5 минути. След това ги поставете върху хартия и ги оставете да изсъхнат. Поставете семенцата в специалния субстрат. За да се адаптират, те се нуждаят от много светлина, влага и температура от 20 до 24 ° С

Разсаждането на орхидеята е лесно. Не забравяйте, че най-важното, това са правилните грижи за цветята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *